Hasznos - Pályázatok - Archívum

ÚTMUTATÓ a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatainak szakmai és pénzügyi elszámolásához

Megjelent a Nemzeti Civil Alapprogram 2009. évi pályázatai beszámolóihoz készült útmutató, mely azt a célt szolgálja, hogy az érintettek könnyen és szakszerűen tudják elkészíteni szakmai és pénzügyi elszámolásukat... tovább >>

Milyen prioritások nyernek teret 2010-ben a Fiatalok Lendületben Program kapcsán?

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat 1995 óta működik, mint országos módszertani központ, amely a hazai ifjúság társadalomba való könnyebb beilleszkedését szolgálja. Célja, hogy a fiatalok meg találják helyüket a gyorsan változó világban. Feladata az ifjúsági munka támogatása, a fiatalok csoportjaival, szervezeteivel való közös munka. Mindenkori együttműködő partnereik a fiataloknak hasznos információkkal szolgáló irodák és szervezetek, és az önkormányzatokban ifjúsági ügyekkel foglalkozó szakemberek... tovább >>

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium pályázatot hirdet a vállalkozói aktivitás ösztönzésének támogatására, általános és középiskolai diákok számára is

A pályázat egyik célja, hogy az általános és középiskolai diákok körében elősegítsék a vállalkozói, a pénzügyi vagy a gazdasági ismeretek terjesztését.
Kapcsolódó rendezvények, programok szervezéshez is igényelhetik a támogatást általános és középiskolák is.

A pályázat benyújtásának ideje: 2009. március 2-től 2009. április 17-ig.
Bővebben a Minisztérium honlapján:

A NESsT Társadalmi Vállalkozások és a Citibank által közösen meghirdeteti

a 2009. évi Társadalmi Vállalkozások Versenypályázatát Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban.
Pályázat leadási határidő 2009. február 23.
Bővebben: http://www.nesst.org/competition/2009CompetitionSocialEnterpriseCEE.asp

Norvég Alap második forduló

Február 1-től lehet pályázni a Norvég Civil Támogatási Alap második fordulójában.
A részletek, pályázati kiírás és adatlap a www.norvegcivilalap.hu oldalon található.

Változik a Tempus pályázatok határideje

Kevés a pályázó az "Európa a polgárokért programban", ezért a Végrehajtó Ügynökség három alprogramban is meghosszabbította egy hónappal a pályázati határidőket.
Testvérvárosi találkozók esetében 2009. február 1. helyett március 1. lett az új határidő.
Tematikus hálózatok esetében 2009. február 1. helyett március 1. lett az új határidő.
Civil szervezetek által kezdeményezett projektek esetében 2009. február 15-e helyett március 15.

(Forrás: Tempus Közalapítvány)

Miniszterelnöki Hivatal új pályázati felhívásai

Az információs társadalom megvalósulásának támogatására, az alábbi pályázatok kerültek kihirdetésre:
1. Közösségi internet hozzáférési pontok támogatására - KIHOP
2. Az infokommunikációs szolgáltatások bővítése, fejlesztése és népszerűsítése a nonprofit szervezetek projektjeinek támogatásával - MENET
3. Az internet-használat bővítése, az információs társadalom fejlesztése nonprofit szervezetek mintaértékű projektjeinek támogatásával - NETre
A pályázati felhívás, kiírás, valamint az útmutató letölthetők az eMagyarország oldaláról.

(Forrás: http://www.emagyarorszag.hu)

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium meghirdeti a
4. Ifjúsági Bolyai Pályázatot

A meghirdetett pályázat a közoktatásban, illetve a felsőoktatásban tanuló, a tudomány művelése iránt elkötelezett és meghatározott témában elmélyedni képes tehetséges tanulók és hallgatók támogatását és munkájuk elismerését szolgálja.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a pályázattal elő kívánja segíteni a hazai tudományos élet utánpótlásának biztosítását. A pályamunkák készítésekor a tapasztalt, sikeres kutatók és a diákok új típusú kapcsolatával új alternatívák nyílnak meg a kutatásban az utánpótlás nevelésére.

A pályázat beküldésének határideje: 2008. szeptember 15.
Bővebben: http://www.okm.gov.hu/main.php?folderID=409&articleID=231110&ctag=articlelist&iid=1

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a Reneszánsz Év - 2008 keretében művészeti, tudományos pályázatokat hirdet meg

Fordítás-támogatási pályázat:

(Póttámogatás a Magyar Könyv Alapítvány Fordítástámogatási Irodájának magyar művek külföldi megjelentetésének ösztönzésére)

A pályázat célja: az Alapítvány 2008-ban nagyságrendekkel többet fordíthasson a magyar művek minél szélesebb körű külföldi megismertetésére, fordításokra, külföldi kiadásokra, valamint marketing-költségekre. A támogatás lehetővé teszi fordítói ösztöndíjak biztosítását, fordítók és kiadók tájékoztatására információs anyagok létrehozását, idegen nyelvű honlap-fejlesztést, nemzetközi könyvvásárokon való intenzívebb részvételt.

"Az én Mátyás királyom..." - kisprózapályázat:

A pályázat célja: olyan, minimum három flekkes kisprózai művek létrehozása (novella, tárca, elbeszélés, karcolat, humoreszk stb. műfajban), amelyek új, mai olvasatai a Mátyás-legendának.

"Mátyás, a király" - képregénypályázat:

A pályázat célja: Mátyás-mesékre épülő képregények létrehozása új látásmóddal, eredeti parafrázisokkal, amelyek az alaptörténetek továbbgondolásával megmutatják az új évezred Mátyás királyát.

Zeneszerzőverseny és komolyzenei pályázat

Zeneszerzőverseny: a pályázat célja: új magyar zenedarabok megalkotásának ösztönözése és támogatása, továbbá tartós együttműködés létrehozása a fiatal szerzők, illetve kamaraegyüttesek és nagyzenekarok között az új zene népszerűsítésében.

Komolyzenei pályázat friss diplomás zenészek, ill. kulturális menedzserek számára: a pályázat célja: a fiatal zenei tehetségek és kulturális menedzserek külföldi továbbtanulásának támogatása és elindítása nemzetközi karrier felé.

"A helység szelleme" - designpályázat

A pályázat célja: hivatásos tervezőművészeknek és települési önkormányzatoknak az adott település vizuális arculatának teljes vagy részleges megtervezése és kivitelezése.

"Camera Obscura fotópályázat"

A pályázat célja: a camera obscura technika fotográfiában történő modern felhasználása.

A pályázati kiírások letölthetők itt:

2008-as Nemzetközi Esszéíró verseny fiatalok számára:

Minden 25 év alatti fiatal számára szól ez a felhívás kreatív ötletek beküldésére az alábbi témában: "Az én tervem egy pozitív változás elindítására a környezetemben. Mit tehetek a fenntartható fejlődésért a közösségemben?" Az esszéknek eredetinek és kiadatlannak kell lenniük, maximum 800 szót tartalmazhatnak és benyújtásuk géppel írott és kinyomtatott formában történik. Az esszék nyelve angol, francia, spanyol vagy német lehet. Az első díj nyertesei pénzjutalomban részesülnek, illetve egy japán utat nyernek.

A pályázatok beérkezési határideje: 2008. június 30.
A versenyről részletes infromáció és további segítség a következő oldalon érhető el:

| Friss Pályázatok |

Bemutatkozunk · Eredményeink · Hasznos információk · Partnereink