Ponthatárok 2014

Hasznos - Hírek, rendezvények, programok

Ecce Homo Oktatási Központ

Az egész napos programsorozatban bemutatkozik az Ecce Homo Oktatási Központ. Bepillanthatnak a természetgyógyász-képzés mindennapjaiba, valamint egészségmegőrzéssel és életmódváltással kapcsolatos előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vehetnek részt ingyenesen... tovább >>


Kistérségi Civil Nap

Kistérségi Civil Nap lesz 2011. szeptember 15-én Kismaroson a Kismarosi Teleház Alapítvány és a NIOK Alapítvány szervezésében.


Civil Fórum

Először 2000 májusában látott napvilágot a Civil Fórum az Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány (ERMACISZA) kiadásában. A lap küldetése ma is változatlan: Nyilvánosságot teremteni elsősorban az erdélyi magyar civil szervezetek tevékenységének, az őket érintő történéseknek, kihívásoknak, lehetőségeknek; "Civil szaktudást", "civil kultúrát" terjeszteni; Jó példák bemutatása révén ösztönözni a hasonló kezdeményezéseket; Segíteni a hasonló érdeklődésű civil szervezetek egymásra találását, kapcsolatépítését, partnerségek kialakulását; Dokumentálni az erdélyi civil önszerveződést.


KultúrPont Iroda

A KultúrPont Iroda információs napot tart a Kultúra Program 1.1-es és 1.2.1-es területei (Hosszú- és rövidtávú együttműködési projektek) témájában 2011. szeptember 7-én 10.30 órai kezdettel Budapesten a Benczúr Hotelben.


Szegedi Ifjúsági Napok

Végéhez érkezett a Szegedi Ifjúsági Napok szervezése.A fesztivál szervezője kihangsúlyozta, hogy a környezettudatosság idén is kiemelt szerepet kap majd.
Esemény időpontja: 2011. augusztus 24 - 2011. augusztus 28.


Zöld Zug

A Zöld Zug 1 éves jubileumát ünnepli, amely jóval több, mint egy egyszerű üzlet. A budapesti belváros egyik bérházának udvarán rejtőzködő zugban megtalálhatóak a környezettudatos háztartás alapvető kellékei, az ezek használatához szükséges jó tanácsok, gyakorlati praktikák, kiadványok és ismeretterjesztő anyagok.
2011. augusztus 27-én lesz Pázmándon a Zöldkatlan Fesztivál az önkéntesség és a fenntartható fejlődés jegyében.


Új tanév Háromkúton

Mégsem kezdhetik új épületben a tanévet a háromkúti (erdélyi) gyerekek. A tervezett Közösségi ház építésének elkezdéséhez a pénz meglenne, rengeteg adomány is érkezett már, az engedélyekre azonban még mindig várni kell. A gyerekek így a rozoga, árvíz által megrongált, omladozó épületben maradnak, ősszel 17 óvodás és 9 iskolás kezdi a tanévet.


Civil Sziget

Az idei Civil Szigeten összesen hatvan civil szervezet lesz jelen. Témák: önkéntesség, egészségügy, drogprevenció, oktatás, emberi jogok, diszkrimináció, fogyasztóvédelem, jog, vallás és környezetvédelem.


Gyerekeket és időseket segítő telefonvonalak

Veszélybe kerülhetnek a gyerekeket és időseket segítő telefonvonalak, mivel szűkülnek a pályázati lehetőségek. Míg korábban a Nemzeti Civil Alaphoz, a fővárosi önkormányzathoz, a Norvég Alaphoz lehetett pályázni, mára ezek a lehetőségek megszűnni látszanak. Sok esetben a pályázás feltétele a közhasznúság, közhasznú viszont csak az a szervezet lehet, a készülő civil törvény szerint, amely önálló bevétellel rendelkezik.
Ezek alapján a segélyvonalaknál fejlesztésre, internetes tanácsadásra nem lesz lehetőség, de a létük is veszélybe kerül, annak ellenére hogy az igénybe vevők száma évről évre növekszik.


Bringázz a munkába!

A Bringázz a munkába! c. esemény időpontja: 2011. április 4 - 2011. május 8.
A program célja az, hogy minél többen üljenek nyeregbe, kipróbálják és megszeressék a kerékpáros közlekedést, átéljék a kerékpározás élményét. A kerékpározás ugyanis a legegészségesebb, leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési forma.
Értékes ajándékokat lehet nyerni!
Információ, regisztráció: www.bringazzmunkaba.hu


Critical Mass

A Critical Mass rendezvény célja, hogy népszerűsítse a mindennapos kerékpározást.
Budapest mellett számos vidéki városban is megrendezik a programot.
Időpont: 2011. április 30., 16 óra
Helyszín: Budapest/vidéki városok
Budapesti útvonal: Vérmező 16:00 - Attila út - Alagút - Lánchíd - Apáczai Cs. J. u. - Irányi u. - Ferenciek tere aluljáró - Erzsébet híd - Rudas fürdő - Erzsébet híd - Kossuth L. u. - Astoria - Károly krt. - Erzsébet tér - Andrássy út - Városliget Királydomb, bringaemelés 18:30.
Bővebb információ: http://criticalmass.hu/


Év Fája 2011

Bármely magánszemély, csoport, szervezet, önkormányzat, baráti társaság jelölheti a kedvenc fáját az Év Fája 2011 címre!
A vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel a társadalom figyelmét a környezettudatosságra.
Bővebb információ, nevezési feltételek: http://evfaja.okotars.hu/


Télbúcsúztató

Idén is megrendezésre kerül a Menhely Alapítvány által szervezett Télbúcsúztató, melynek időpontja idén 2011. április 15. A rendezvény 11.45-kor kezdődik.
Helyszín: Budapest, VII. kerület, Kürt utca 4., valamint a Blaha Lujza tér.
A Blaha Lujza téren fehér lufikat engednek fel egyszerre, és a téli hideg áldozataira emlékezve a járókelők közt a tavasz virágait osztják szét.
Bővebben a Menhely Alapítvány weblapján.


"Együtt élünk" családi nap

"Együtt élünk" családi nap a Vakok Állami Intézete szervezésében.
Szociális szervezeteknél foglalkoztatott emberek által kézzel készített termékek vására!
Időpont: 2011. április 17. 10-18 óráig
Helyszín: Petőfi Csarnok, 1146 Zichy Mihály út 14.
Minden termék megvásárlásával az azt árusító szervezetet támogatja.
Programok: futóverseny, egészséges életmód tanácsadás, masszázs, kézműves foglalkozások, állatsimogatás, valamint zenés és szórakoztató programok lesznek.
A belépés díjtalan! További információ a VÁI honlapján!


Információs nap az önkéntességről

A Magyarországi Magiszter Alapítvány szervezésében információs napot tartanak az önkéntességről 2011. március 11-én Debrecenben a Wesselényi u. 4/B alatt.


Önkéntes nap

A Főkert Nonprofit Zrt. Budapest számos parkjában, zöld területein március hónaptól minden pénteken, illetve havonta egy szombaton önkéntes napot tart.
Márciusi programok: március 4. Erzsébet tér, március 5. Városmajor, március 11. Vérmező, március 18. Margitsziget, március 25. Szent István park. Szerszámot és egyéb kelléket a szervezők biztosítanak.
www.onkentesseg2011.hu


Magyar Hospice Alapítvány

2011-ben 20 éves a Magyar Hospice Alapítvány, mely annak idején Polcz Alaine közreműködésével alakult meg. Az alapítvány célja: a rákbetegek számára elviselhetővé és emberhez méltóvá teszik életük utolsó szakaszát.


Gézengúz Alapítványt lehet támogatni

A 1788-as Telekom Adományvonal hívásával 2011. március és április hónapban a Gézengúz Alapítványt lehet támogatni (az idegrendszeri sérült és koraszülött kisgyermekek gyógyulásáért).


1 százalék

Az APEH honlapjáról már letölthetők az 1%-os információs füzetek!


Mosolygó Kórház Alapítvány

A Mosolygó Kórház Alapítvány éves jelentése szerint 66%-kal csökkent az adakozási kedv, kevesebb adomány érkezett a recesszió miatt.


Minden Gyerek Konferencia

2011. március 21-23 tartják az V. Minden Gyerek Konferenciát, melynek helyszíne a Molnár Ferenc Általános Iskola (Budapest IX., Mester utca 19.)
További információ: 06/30-488-23-33; E-mail: info@mindengyerek.hu


"Nyitott Tanulási Központok az alapkompetenciák fejlesztéséért" konferencia

A Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet konferenciát szervez 2011. február 24-én 10 órától "Nyitott Tanulási Központok az alapkompetenciák fejlesztéséért" címmel. Jelentkezni 2011. február 21-ig lehet. A rendezvény Budapesten lesz a Danubius Hotel Arena-ban. Bővebb info: 06-1-399-0762


XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja

2011. január 29-én lesz az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban a XIII. Kerületi Civil Szervezetek Napja.


Levegő Munkacsoport

A Levegő Munkacsoport azon megállapításra jutott, hogy az Új Széchenyi Tervben érezhető előrelépés történt az Új Magyarország Fejlesztési Tervhez. Számos olyan elem vált ugyanis részévé, amelyeket a Levegő Munkacsoport már régóta szorgalmazott. Ilyen többek között az egészségügy, az innováció és a szakképzés hangsúlyos támogatása, az energiahatékonyság növelése, a városrehabilitáció, a közösségi közlekedés fejlesztése, és a kerékpáros közlekedés előtérbe helyezése. Azonban szerintük az Új Széchenyi Tervnek még nem sikerült megszabadulnia az Új Magyarország Fejlesztési Terv alapvető hibáitól, pl. a környezetvédelmi szempontok háttérbe szorításától.


Fiatalok lendületben

A Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Fiatalok lendületben elnevezésű tájékoztató napot tart 2011. január 24-én.


| Korábbi Híreink |

 

Bemutatkozunk · Eredményeink · Partnereink