2006-os programjaink:

Nemzetközi magyar együttműködés

Az NCA támogatással lehetőségünk nyílt arra, hogy egy olyan találkozót szervezzünk, amelyen magyarországi, illetve határon túli magyar, ifjúsági célokat megvalósító civil szervezetek vettek részt.

A programunk keretén belül áttekintettük az Európai Unió és Magyarország csatlakozásának körülményeit, kitekintéssel a határon túli magyar fiatalok, s a velük foglalkozó civil szervezetek helyzetére.

A rendezvény során az alábbi témák kerültek felszínre:

• Az EU ifjúsági politikája
  • Lehetőségek a fiatalok, és a velük foglalkozó egyesületek számára az EU-n belül
  • Magyarság, EU, népességfogyás, elvándorlás
  • Az EU történelme
  • Az EU határainkon innen és túl
  • Nemzeti értékek az EU-ban

Ismerkedj a NATO-val!

Sajnálatos tény, hogy a fiatalok a NATO-val kapcsolatban igen csekély ismeretekkel rendelkeznek, pedig a felnövekvő nemzedék számára nagyon fontos a tájékozottság, hiszen csak így lesznek a képesek a jövőben az őket is érintő kérdésekben reális véleményt alkotni, egyes esetekben döntést hozni.

Ennek a hiányosságnak a pótlására rendezvény sorozatot szerveztünk, amelynek témája a NATO köré csoportosult. (NATO és Oroszország együttműködése, Terrorizmus elleni harc, Magyarország és a NATO kapcsolata)

A program helyszínén az érdeklődők előadásokon, könyvbemutatón, katonai bemutatón, ill. vetélkedőn vehettek részt. Iskolán belül több helyszínen zajlottak a programok, egyes termekben előadások hangoztak el különböző, NATO-val kapcsolatos témákban, máshol vetélkedő keretén belül mérhették össze tudásukat a résztvevők (a vetélkedő az elhangzott előadások anyagaira épült). Emellett meghívott előadóink által vezetett beszélgetésekkel, eszmecserével tettük színesebbé a programot. A rendezvényen elhangzott előadásokról, hozzászólásokról kiadványt készítettünk.

Ismerkedj a NATO-val!

Technikai paraméterek:

- Terjedelem: 32+4 oldal

- Méret: B/5

- Példányszám: 1000 db

A kiadvány letölthető a következő linken:

Ismerkedj a NATO-val! (pdf)