2003-as programjaink:

"Tű nélkül tovább élsz!"

Drogprevenciós tábor

A tábor elősegítette a résztvevő fiatalok összebarátkozását, a csapatépítés gyakorlását, mely által alkalmazkodásra, egymásra figyelésre nevelődtek, mely mellett igen széles körben megismertettük velük egyebek mellett az egyes kábítószertípusokat, szedésük tüneteit és a segítség/nyújtás/ lehetséges útjait.

Az előadásokat, beszélgetéseket általában Egyesületünk tagjai, velünk kapcsolatban álló más személyek (orvos, pszichológus, szociális munkás) tartották, illetve vezették le. A fiatalok aktívan vettek részt az egyes programokon, bár voltak kevésbé izgalmas, de mindenképpen hasznos témák, ekkor az előadóra vagy a beszélgetést vezető tagunkra volt bízva, hogy milyen eszközzel "hozza vissza" a társaságba az elkalandozott figyelműeket.

"Héthatár Tábor"

Ifjúsági tábor hét régió diákjai számára

A tábor két fonalat követett az egyik a magyarság szempontjából lényeges kérdések felvetése, és ezekre a megfelelő és csoportos válasz(ok) adása tájékoztató és vitaindító előadások, viták, beszélgetések keretében. Másrészt az Európai Unió tagállamaként a magyar fiatalok tanulási és elhelyezkedési lehetőségeivel foglalkoztunk.

Az eredetitől eltérően többrétű lett a program, hiszen több helyszínen többféle témában tartottunk párhuzamosan előadásokat, beszélgetéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy egyes témákban minden nap legyenek hallgatni való előadások, illetve megvitatni való témák, de senki ne maradjon le egyik őt érdeklő témáról sem. Az egyes programpontokat 30-50 személynek terveztük, volt mikor zsúfoltan voltunk, de volt olyan is, hogy családias hangulat alakult ki az érdeklődők alacsony száma miatt.

"Ismerd meg a tűzzománcot!"

Értékteremtő program

Az értékteremtő programmal célunk az volt, hogy megismertessünk a tűzzománc és a kézműves mesterségek szépségét, érdekességét a résztvevőkkel, valamint hosszútávon kedvet adjunk nekik ehhez vagy a hasonló kreatív tevékenységekhez akár, mint foglalkozásként, vagy csak szabadidei elfoglaltságként.