2002-es programjaink:

"Gyökerek"

Értékteremtő program

Az értékteremtő programmal célunk az volt, hogy megismertessünk néhány alapvető mesét a résztvevőkkel, valamint hosszútávon kedvet csináljunk nekik a meseolvasáshoz és ezáltal az olvasáshoz, mely szintén egy értékesebb élet kialakításánál segíti őket.

A száraz történelem kevés gyermeket köt le, viszont ha azt egy színes, kalandos burokba bújtatják, már mindegyikük tátott szájjal ül a mesélő előtt. Hová tűntek a mesélő nagymamák és anyukák manapság? Miért nem kötik le a gyermekeket a napjainkban készülő mesék? A gyermekek, a szülők vagy a mesék hibája? Nem tudhatjuk, viszont Egyesületünk tagjai be akarták bizonyítani, hogy létezik még rajongás a mesékért és léteznek még jó és tanító mesék.

"DiákHírhozó"

Információs plakát

Tapasztalataink és a fiatalokkal készített felméréseink szerint a Budapesten kívül élő fiatalok jelentős része az információhiány miatt hátrányos helyzetűnek minősül. Nincs megfelelő információforrásuk arról, hogy hol tudnak továbbtanulni, nyelvet tanulni, szórakozni, milyen kulturális programokat kínálnak az adott településen, illetve hová forduljanak kérdéseikkel, problémáikkal. Természetesen a budapesti fiatalok is igénylik az ilyen jellegű tájékoztatást, csak éppen ők könnyebben hozzájuthatnak. Programunk fő célkitűzése ennek a hiánynak a pótlása. Programunk segítségével lehetővé vált a 14 és 18 év közötti fiatalok országos szintű és az információk fajtája tekintetében igen sokszínű tájékoztatása DiákHírhozó plakátunk által.